Squashkaka

Skördetider öppnar för många goda och spännande bakverk. Här är recept på squaskaka.
Vi serverade den i trädgårdskaféet den 17 augusti 2013.


Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl matolja eller smält smör
2 dl riven squash
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
½ tsk kanel
½ dl hackade valnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 ½ liters kakform.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt oljan eller det smälta smöret och den rivna squashen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och kanel och rör ner i smeten. Tillsätt de hackade valnötterna. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 40-50 minuter. Känn med sticka, kakan är klar när smeten inte fastnar på stickan.