Stefans grönkålschipstrollerie

Jag minns första gången som jag kom med vår grönkål till Stefan Berendunk, köksmästare på 32 rum och kök. Hans snabbhet och generositet gjorde intryck ...

Så här var det: Vi lastade in grönkål och andra grönsaker vid kökets råvaruintag. I köket bland spisar och kokskåp rådde högsta tryck. Det osade och svettades. Mat skulle tillagades till hungriga konferensdeltagare.

Så jag tänkte: inte störa kockarna.

Istället gick jag runt byggnaden för att från konferensanläggningens altan njuta av utsikten mot Mälaren. Knappt hann jag dit förrän Stefan kom lätt jobbande från köket med pinfärska grönkålschips.
Så snabbt tillagade och så goda!

Grönkålschipstrolleriet, när Stefan trots köksstressen snodde ihop en matupplevelse för råvaruleverantören från Näsets Gröna, beskriver en av många bonusupplevelser i samarbetet med kockarna på 32 rum och kök.

På Näsets Gröna konstaterar vi det är fantastiskt roligt att samarbeta med 32 rum och kök!


Klicka här och läs mer om 32 rum och kök i Sigtuna!


Här följer bilder från den förtrollande grönkålsstunden:

Grönkålschips av bästa märke!

 

Konstnären.

 

Utsikten!