Vår på Näsets Gröna!

Välkommen till fem "plant- och kafédagar" våren 2018!

Nu landar flyttfåglarna och vårblommorna slår ut slag i slag. Visst är det underbart!
När vi öppnar vårt lördagsprogram den 28 april 2018, så har vi:
1. Sått, omskolat och vårdat våra plantor i tre månader sedan den första sådden i slutet av januari.
2. Bakat, lagat och provsmakat för att ytterligare utveckla vår uppskattade kafémeny.
3. Renoverat ett av våra hus till "Orangeriet Konferens".

DU är mycket välkommen till Näsets Gröna under följande vårlördagar: 28/4, 5/5, 12/5, 19/5 och den 26/5.
Alltid klockan 12-16.

1. Plantförsäljning
Vi har följande plantor till försäljning:
Blommor:
Vi odlar bland annat följande blommor, varav en del finns till försäljning som plantor: astrar, zinnia, lejongap, rölleka, blåklint, risp, broksaliva, luktärt, rudbeckia, rosenskära, tagetes och praktvädd.
Grönsaker: sallat, kål (broccoli, spets, savoj, röd, grön, svart, kålrabbi med flera), ärter och bönor, rotselleri, mangold och amarant samt kronärtskocka, aubergine, physalis (gyllebär och kapkrusbär) och givetvis tomater, paprika, chili och gurka.
Vi odlar ett trettiotal olika tomatsorter och en del av dessa sorter finns till försäljning som plantor. Här finns alltså röda och gula samt stora och små och underbara körsbärstomater ...
Kryddor: persilja, dill, basilika, timjan, oregano, kyndel, mynta med flera.

Plantorna finns i olika storlekar när det gäller både planta och kruka.

2. Kafé för trivsel, umgänge och gott att äta
Vi dukar som tidigare år upp för lättare gröna lunchrätter samt kaffe, te, saft och äppelmust med bakverk. Härodlade råvaror efter säsong och alltid hemlagat. Sittplatser och fikabord på olika platser i vår doftande trädgårdsmiljö.

3. Orangeriet Konferens
Vill du boka lokal för att träffa dina vänner under lugnare former, ordna ett möte eller konferera med dina kollegor? Då kan Orangeriet Konferens på Näset Gröna vara platsen för det!
I Orangeriet Konferens erbjuder vi lokaler, mat och service för dagkonferenser. Här finns plats för cirka 25 personer i stora salen samt två grupprum för upp till 8 respektive upp till 12 personer. Är vädret fint så erbjuds en väl tilltagen altan (med sjöutsikt) för såväl mötestiden som mat och fikastunder.
Köket serverar det du och er grupp önskar från vår vegetariska meny.

Orangeriet Konferens är således iordningställt för bokade grupper. Kontakta Sven för mer information och bokning: mail: sven@nasetsgrona.se , tel: 070-672 06 32.

Invigning 28 april
Den 28 april 2018 är Orangeriet Konferens öppet för alla som vill se det. Vi serverar denna lördag vår kafémeny här. Därefter under våren och sommaren har vi lördagsserveringen som tidigare, i vårt växthus och mitt i trädgården.
Vid ogörligt uteväder (eventuellt förekommande) under våra öppna kafélördagar, öppnar vi dock upp Orangeriet.

Härodlat ätbart redan NU?!
April är den matfattigaste månaden för självhushållaren så det riktigt rika härodlade grönsaksutbudet låter vänta på sig till framåt sommaren. Men något har vi redan nu tidig vår. Det kan bli superfärsk sallat samt gröna blad av olika slag. (Rabarber i form av saft och kanske en del annat gott serveras i kaféet).

Stängt i juni, öppnar åter 7 juli
Vi har stängt under juni månad. Sedan öppnar vi för den riktiga grönsakssäsongen den 7 juli. Därefter öppet för grönsaker och annan försäljning samt kafé varje lördagseftermiddag hela sommaren och en bit in på hösten. I september tillkommer äppelmustning – av både dina och våra äpplen.

Du hälsas mycket välkommen till säsongen 2018 på Näsets Gröna!