Musik i det gröna 2020

Vanligen njuter vi av den totala tystnaden.
Men också av vindens sus och fåglars sång.
Understundom dessutom av det underbara sorlet av våra gästers samvaro.
Nu vill vi, vid vissa tillfällen, lägga till musik i trädgården på Näsets Gröna.


Vi börjar med två musiktillfällen nu i augusti då akustiska trädgårdsanpassade toner framförs. De som framträder är två musikerpar som ofta har besökt vår trädgård och känner miljön väl.


Vi har att se fram emot:

Lördagen den 15 augusti:
Den 15/8 spelar Elisabeth och Niklas Ottosson valda pärlor ur den svenska folkmusiken. Instrumenten är fiol respektive gitarr och mandolin. Elisabeth och Niklas kommer att spela flera kortare sessioner mellan cirka klockan 12 och 15.

Lördagen den 22 augusti:
Den 22/8 spelar Tina Sundberg och Anders Sterner svensk och amerikansk folkmusik. Instrumenten är fiol och nyckelharpa respektive banjo – med flera instrument. Det kan också hända, att Tina och Anders tar med sig fler musikanter till framträdandena. Spännande! Även här sker spelningarna i kortare pass mellan klockan 12 och 15.

Lyssna så mycket du vill!
Som gäst i trädgården och kaféet är du välkommen att lyssna på musiken när du vill och så mycket du vill under dessa timmar den 15 och 22 augusti!

Förbeställning för kafébesöket
Vi fortsätter så långt möjligt med förbeställning för kafébesöken. Veckans meny läggs alltid ut under måndagen på vår hemsida. Titta efter artiklar under rubriken "NäsetAktuellt". Där finns alltid en aktuell artikel inför kommande lördag med information och länk för mailbokning.
Grönsaksköp, självplock av blommor, besök i Handelsboden med mera behöver inte förbokas.

Önskemål om musik
Vi har många gånger under årens lopp fått förslag och önskemål av våra kunder och gäster på Näsets Gröna, gällande musik i trädgården och i Orangeriet och vid något tillfälle har det blivit av. Många av minns JulJazzen 2018: http://nasetsgrona.se/sida/30197/2018-12-17

Vi har sedan dess önskat att kunna återkomma med mer musik. Jättekul att vi nu har en del på gång!

Utveckling i takt med dig
Många delar av det som sker i vår verksamhet har utvecklats i samarbete med våra kunder och gäster. Önskemålen har i högsta grad styrt våra mått och små steg, år för år.
Detta gäller grönsaksodlingen med försäljningsfomerna av de gröna godsakerna, kaféts utformning, kalas- och konferensarrangemangen, självplock av snittblommor, vårens plantförsäljning, Handelsbodens utformning, äppelmustningen samt till exempel musik i trädgården.

Mer musik i framtiden
Nu blickar vi framåt och gläds jättemycket åt ovanstående två musikframträdanden i augusti 2020! Och mer musik och fler tillfällen när vackra toner hörs i år trädgård, kan säkert komma längre fram...

Med glada gröna hälsningar –  till  musik hälsar vi dig välkommen till Näsets Gröna!
Önskar Sven och Elisabeth Secher