Nu hämtas maten i grönsakslandet. Oj vad gott. Här i juni 2013 kommer ett tips på gratäng med squash och spenat samt bönsallat som tillbehör.
Tänk vad härligt att ha matförrådet fyllt i källare och frys. Häromdagen åt vi bönsallad på egna grönsaker. Med haloumiost supergott.
Hur gott som helst! Så lät omdömet när vi samlades runt denna grönsakslasagne! Inte minst de sedan förra årets tomatodlingar sparade infrysta tomaterna och tomatsåsen satte den goda smaken.
Vi har fått frågor om man kan använda blasten på till exempel rotselleri och svaret är ja. En av våra kunder tipsar här om en omelett där blasten från rotselleri finner sin plats i mathållningen.
De goda matkombinationerna med de härodlade grönsakerna är oändliga! Prova denna gratäng med squash, kål och mangold, och låt dig och din familj och vänner väl smaka!
Nu hämtas maten i grönsakslandet. Oj vad gott. Här i juni 2013 kommer ett tips på gratäng med squash och spenat samt bönsallat som tillbehör.
I skördetider med många drivgurkor (Västeråsgurkor), så passar det att lägga in dem. Mycket gott att ha hela året! Här presenteras recept till färsksaltad gurka och smörgåsgurka.
Nu skördar vi mängder av squash. Här är ytterligare ett recept, riktigt matigt! Och gott, naturligtvis!!
När zucchinin (squashen) sätter fart i trädgårdslandet blir det snabbt mycket att skörda. Alltså mycket mat på gång! Här är ett av våra recept.
Squashen är tillbaka som populär ingrediens i många måltider. Har du provat Salviadoftande squashplättar"? (Recept och ingredienser har skickats med i våra populära grönsakslådor vid flera tillfällen).
De goda matkombinationerna med de härodlade grönsakerna är oändliga! Prova denna gratäng med squash, kål och mangold, och låt dig och din familj och vänner väl smaka!
Hur gott som helst! Så lät omdömet när vi samlades runt denna grönsakslasagne! Inte minst de sedan förra årets tomatodlingar sparade infrysta tomaterna och tomatsåsen satte den goda smaken.
Vintermacka med grönkål! Frasigt, fräsigt och gott. Känns bra att ha egen kål utanför knuten när matens långväga transporter diskuteras.
Lite morötter och vit kål ... Såå gott!!
Svartkål, även kallad palmkål, är vacker att titta på. Men också ett utmärkt livsmedel. Här följer ett recept med denna kanske lite okända kål.
Grönkål har lång säsong. Hela hösten och långt in på vintern kan vi njuta av paj, soppa och mycket annat. Här är recept på Grönkålssoppa med ädelost.
De goda matkombinationerna med de härodlade grönsakerna är oändliga! Prova denna gratäng med squash, kål och mangold, och låt dig och din familj och vänner väl smaka!
Vi skördar just nu undan lite trädgården för att bereda plats för årets grödor. Om du är intresserad så har vi gott om jordärtskockor av bästa kvalitet. Du är välkommen att höra av dig!
Att odla egen sallat året om är möjligt. Här är några bilder på den vintersallat, även kallad Machésallat, som vi har ätit under vintern.
Lite morötter och vit kål ... Såå gott!!
Squashen är tillbaka som populär ingrediens i många måltider. Har du provat Salviadoftande squashplättar"? (Recept och ingredienser har skickats med i våra populära grönsakslådor vid flera tillfällen).
Mycket kan rostas i ugnen. Här föreslås jordärtskockor.
Vill du äta något riktigt gott på genuina rotsaker som potatis och jordärtskocka? Då rekommenderar vi denna gratäng med jordärtskocka, potatis, körsbärstomater och ost.
Gör en god soppa med jordärtskocka. Här är ett förslag som är enkel att tillaga och enkel att servera! Recpetet är för 4 personer med 800 gram jordärtskockor,
Grönkål har lång säsong. Hela hösten och långt in på vintern kan vi njuta av paj, soppa och mycket annat. Här är recept på Grönkålssoppa med ädelost.
Simon Fromm, kock på Noors slott, gjorde nyponsoppa på nypon från Näsets Gröna. Ett smakligt, nyttigt och fint sätt att tillvarata det som naturen runt omkring oss erbjuder. Här är receptet.