Nu är skörden 2011 i full gång. Här visas några färska bilder på pinfärska grönsaker från Näsets grönsaksland. (Juli 2011).



Nu fylls tomatkorgarna. I år (2011) odlar vi cirka 15 olika tomatsorter.

Foto: Sven Secher

 


Vi odlar tre olika sorters gurka. Här är Booties Blond och Sherpa. Den tredje sorten är vanlig slanggurka.
Foto: Sven Secher

 


Säsongen för kokta färska rödbetor har pågått sedan i början av juni. Vi odlar vanliga röda betor men även gulbeta och cirkelbeta.
Foto: Sven Secher

 


Broccoli. Ett av grönsaksrikets utmärkta exempel på där nyttigt och gott är underbart förenat. Kål odlar vi i år på Sjölandet, och med kålnät håller vi larver och fjärilar utanför (hoppas vi).
Foto: Sven Secher

 


Spetskål skördar vi sedan i slutet av juni (2011). Förra årets fina odlingar sporrade oss att satsa på den användbara spetskålen i år också.
Foto: Sven Secher

 


Till favoriterna bland baljväxterna hör vanlig lättodlad sockerärta (bilden). Men vi har även suger snaps, brytbönor (haricots vert), skärbönor, märgärtor och bondbönor.
Foto: Sven Secher