Har du beställt sparrisplantor för 2018?

Vi fortsätter att sälja sparrisplantor och 2018 års sorter är Raffaelo, Primaverde, Burgundine och Ramires. Läs mer om dessa sorter nedan.

Välkommen med din beställning av sparrisplantor!

Beställ genom att maila: sven@nasetsgrona.se
Ange vilken sparrissort som du önskar samt antal plantor. Samt ditt namn och din adress.


2018 erbjuder vi dessa sorter:

Raffaelo

Ny sort, efterföljare till Rambo. Raffaelo är en så kallad hanhybrid som inte sätter bär men ger högre skörd av tjocka vackra stänglar. Den kan sättas tätt, tätare än övriga sorter, med upp till 5 plantor per längdmeter.

Salladssparris Primaverde

Spännande sort med ljust grön färg. Lägre fiberhalt än de mörkgröna och är omtyckt i råkostsallader me mera. Primaverde kallas även salladssparris. Medeltidig hanhybrid med medeltjocka stänglar.

Violetta Burgundine

2018 års  nyhet. Färgstark sparrisort som är kraftigt violett, innan den kokas. Mjäll och god att äta rå i till exempel sallader. Burgundine är bättre anpassad till nordligt klimat än tidigare violetta sorter.

Ramires

Ramires är en mycket tidig sort som uppges ge hög avkastning. Medeltjocka stänglar med god slutenhet på knopparna. Friska fina blad på sommaren.

Huchels Alpha
Huchels Alpha är en sort som sägs vara en ersättare för tidigare Rambo (de har röda bär på sommaren).

Primaverde, Burgundine, Ramires och Huchels Alpha sätts med 3 plantor per löpmeter. Raffaelo, enligt ovan, kan sättas med upp till 5 plantor per löpmeter.


Ta gärna också del av våra odlingsråd, klicka: Planteringsråd – sparris

Priser:

Pris per sparrisplanta:
Vid köp av 1-10 plantor 55 kronor (varav moms 11 kr)
Vid köp av 11-25 plantor 40 kronor (varav moms 8 kr)
Vid köp av 26-100 plantor 30 kronor (varav moms 6 kr)
Vid köp av > 100 plantor 25 kronor (varav moms 4 kr).

När du hämtar plantorna hos oss på Näsets Gröna så tillkommer ingen frakt.
Om du vill att vi skickar plantorna (vilket vi gärna gör) så tillkommer postens portoavgift för paket. Beroende på antal plantor och deras vikt så brukar fraktkostnaden variera mellan 50 och 250 kronor inklusive moms.
Vi levererar plantorna direkt från ett svalt lager från slutet av april när planteringssäsongen drar igång och fortsättningsvis under våren och sommaren så länge plantor finns att tillgå.